Man doodgestoken bij school in Amsterdam

Een nog onbekende man is vanmiddag doodgestoken nabij een school in Amsterdam-Zuid. Volgens de politie gaat het om een volwassen persoon. Het steekincident had plaats rond half een aan de Willem Witsenstraat.

Aan deze straat zitten drie basisscholen bij elkaar. Een politiewoordvoerder kon niet zeggen of het slachtoffer op het schoolplein is neergestoken of op de straat ervoor. De politie heeft nog niemand aangehouden. De toedracht is nog onduidelijk.

Update: 15:44

Het slachtoffer zou mogelijk een overblijfwacht zijn van één van de scholen. Toen de steekpartij begon waren veel kinderen buiten aan het spelen, zij hebben het hele incident zien gebeuren. Ouders hebben via een e-mail van de school te horen gekregen dat er een vreselijk incident was gebeurd op de school, maar dat de veiligheid van de kinderen geen moment in gevaar is geweest.

Het stoffelijk overschot van het slachtoffer lag tot half drie onder een wit laken. Inmiddels heeft de politie het lichaam afgedekt met een blauwe tent. De politie is nu volop bezig met een onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.

Met dank aan SheikYerbouti voor de submit.