Voetbal: Uitslag PSV - AZ

AZ heeft zojuist de topper tegen PSV in Eindhoven met 2-2 gelijkgespeeld. Overigens was het na tien zeges op rij de eerste maal dat de Alkmaarders puntverlies leden.

Al vanaf het begin van de wedstrijd probeerden beide teams de ruimtes klein te houden en druk op de bal te zetten. De Alkmaarders slaagden daar het beste in en opende via een kopbal van Swerts de score. Na een half uur spelen kreeg AZ een strafschop, nadat Martens de arm van Bréchet voelde en ging liggen. De Zeeuw nam de penalty, maar Isaksson keerde de inzet. In de rebound was het Martens die alsnog wist te scoren.

In de eerste helft konden de Eindhovenaren er weinig tegenover stellen. Af en toe waren ze wel gevaarlijk, maar het afronden ging telkens spaak rond 'de zestien meter'.

Aan het begin van de tweede helft was het ex-AZ-er Danny Koevermans die voor de 1-2 zorgde. Romero kon aanvankelijk nog een schot van Koevermans pareren, maar was daarna kansloos toen Koef met zijn hoofd de bal inkopte. AZ was daarna even van slag, maar herpakte zich snel weer. Koevermans kreeg nog wel een zeer grote kans, maar de Alkmaarders gaven niets meer weg.

Toch was het diezelfde Koevermans die in de slotfase alsnog de 2-2 maakte. De aanvaller wist weg te draaien bij zijn tegenstander en de bal hard in het doel te rammen.



PSV - AZ 2-2
12’ Swerts 0-1
29’ Martens 0-2
49’ Koevermans 1-2
83' Koevermans 2-2

Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaart: Bréchet, Culina (PSV), Jaliens, Schaars, Klavan (AZ)
Bijzonderheden: In de 29e minuut mist De Zeeuw voor AZ een strafschop.

Opstellingen

PSV: Isaksson, Culina, Marcellis, Bréchet, Salcido, Méndez (Rodríguez/82), Afellay, Simons,Amrabat (Bakkal/61), Koevermans, Dzsudzsák

AZ: Romero, Swerts, Luijckx, Jaliens, Klavan, De Zeeuw, Mendes da Silva, Schaars, Dembélé, El Hamdaoui (Ari/88), Martens.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!