Zwangere vrouw verliest tweeling door aanval door...

In het Zwitserse Zürich is een 26-jarige zwangere Braziliaanse vrouw zondag mishandeld door een groep extreem-rechtse skinheads. Daarbij liep ze dusdanige verwondingen op dat haar zwangerschap moest worden afgebroken en ze daarbij de tweeling verloor die ze droeg. De benen, armen, rug en buik van de vrouw werden bij de aanval bewerkt met een stiletto. De skinheads kerfden bovendien de afkorting SVP in haar huid. De afkorting staat voor de Schweizeriches Volkspartei, een extreem-rechtse partij. De vrouw ligt momenteel in een ziekenhuis in de stad.

De vrouw, Paula Oliveira, werkt als advocate bij een groot advocatenkantoor in Zürich. Op een station in de stad sprak ze telefonisch in haar moedertaal met haar moeder toen de groep skinheads haar opmerkte, waarop zij de vrouw meesleurden en toesloegen. De Braziliaanse overheid heeft de Zwitserse zaakgelastigde inmiddels om opheldering gevraagd. De Zwitserse politie deed pas een oproep tot getuigen om zich te melden nadat Braziliaanse media uitgebreid aandacht aan de zaak besteedden. Er zijn tot dusver dan ook geen verdachten aangehouden.

Met dank aan laforest en ErwinRommel voor de submit.

Update: Inmiddels blijkt dat de vrouw het hele verhaal heeft verzonnen. Uit onderzoek in het ziekenhuis in Zürich blijkt dat ze helemaal niet zwanger was. De wonden blijken door haarzelf te zijn toegebracht.