Unieke kerststal schokt buurt

In Schiedam zorgt een unieke kerststal voor zeer diverse reacties: de een kijkt en schrikt of is geschokt, terwijl een ander in de lach schiet. De unieke kerststal staat in de etalage van fetisj- en sm-shop Mistress DelighTed aan de Swammerdamsingel. Vijf opblaaspoppen, vier opblaasbeesten en een kribbe met een babypop laten een bijzondere kerstgroet zien.

"Ik vond het leuk om de kerstgedachte naar de buurt toe uit te dragen", laat eigenaar Jeroen weten. "Dus heb ik van die poppen besteld die normaal gesproken bestemd zijn voor mannen die maar geen partner kunnen vinden. De één hangt een kerstkrans aan de deur, ik breng zo mijn kerstgroet.

Naast een bijzondere kerstgroet is het ook een lichte vorm van provocatie van de buurt. Toen Jeroen zijn winkel begon in de voorheen zo keurige buurt, stond iedereen op zijn achterste benen. Mensen die tegen de komst van de winkel waren beschuldigden de eigenaar en zijn partner Rowena van de meest vunzige aan seks gerelateerde zaken. Ook van seks met dieren zouden zij niet vies zijn.

Jeroen en Rowena zijn nooit goede vrienden geworden met hun buren. Diezelfde buren ergeren zich nu ook mateloos aan de kerstgroet van de winkeleigenaar. "Ze leren het nooit en zullen zich ook nooit aanpassen", laat een buurvrouw van de winkel weten na het zien van de bijzondere kerstgroet.

Een foto van de bijzondere kerststal is hier te vinden en een filmpje waarin de eigenaar commentaar geeft, kan hier bekeken worden.

Met dank aan BaZzY voor de submit.