Internet maakt het leven makkelijker

Europeanen maken steeds meer en intensiever gebruik van het internet. Inmiddels zijn ruim 178 miljoen mensen wekelijks online. Meer dan de helft van de internetters is iedere dag op het wereldwijde web te vinden.

Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Mediascope Europe in opdracht van de European Interactive Advertising Association (EIAA), dat vandaag wordt gepresenteerd. Het internetgebruik neemt niet alleen toe omdat men vaker ter ontspanning achter de computer kruipt, maar ook omdat internet steeds meer wordt gebruikt om het dagelijkse leven te vergemakkelijken.

De activiteit op internet is al jaren het hoogst in de avonduren. In 2008 maakte 75 procent van de Europeanen vooral 's avonds gebruik van het internet. Surfen in het weekeinde wordt populairder; het aantal weekeindeinternetters is dit jaar met 13 procent gestegen tot ruim de helft van alle surfers.

Bijna driekwart van de ondervraagden geeft aan dankzij het internet vaker contact te hebben met vrienden en familie. Meer dan de helft boekte het afgelopen jaar meer vakanties en tripjes omdat ze de beschikking hebben over internet. Bijna de helft (46 procent) stelt zijn financiën beter op orde te hebben dankzij het internet. Ruim 14 procent zegt meer aan goede doelen te geven door de online mogelijkheden.

Verder geven de ondervraagden aan dat zij met dank aan het wereldwijde web meer te kiezen hebben op het gebied van producten en diensten, en beter toegang hebben tot belangrijke informatiebronnen.

Internet maakt het leven makkelijker  (foto: ANP)