Studente journalistiek verkracht door illegalen

Een 31-jarige Britse studente is gisteren in Calais bruut verkracht door een groep illegale asielzoekers.  De studente wilde onderzoek doen naar de leefomstandigheden van de honderden illegalen die rond de Kanaaltunnel bivakkeren in de hoop naar Groot-Brittannië te kunnen.

Vermoedelijk wilde de Londense studente journalistiek een reportage maken over de zogenoemde 'Jungle'.  Dat is een geïmproviseerd kamp in een verlaten industriezone waar zo'n 500 asielzoekers verblijven. Ze was volgens de Britse pers gewaarschuwd om niet alleen het kamp te betreden.  Toch was ze er naar toe gegaan om foto's te nemen van de illegalen en de leefomstandigheden.

Eén van de mannen vroeg haar om een hut te bekijken en vergreep zich daar aan haar.  Anderen zouden haar in bedwang hebben gehouden. Volgens behandelend artsen in Calais is de vrouw volkomen getraumatiseerd. Ook heeft ze fikse wonden rond haar mond en krassen in het gezicht.

De Franse politie heeft inmiddels tien Afghanen opgepakt. De Britse politie vreest echter dat de aanzetter tot de verkrachting is gevlucht naar Engeland. De studente blijft voorlopig in Calais om de politie te helpen de daders te identificeren.