Verdachte van brand Hoofddorp vrijgelaten

Een 17-jarige inwoner van Hoofddorp, die gisteren werd gearresteerd na een grote brand in zijn woonplaats, is vandaag vrijgelaten. De politie gaat ervan uit dat er sprake is van een ongeluk, zo heeft zij vandaag bekendgemaakt.

Bij de brand in de Koning Willem I Laan werden acht huizen verwoest en raakten twee woningen ernstig beschadigd door rook- en waterschade. De 17-jarige jongen woonde zelf in de wijk. Hij heeft de politie verteld dat hij kaarsjes heeft gebrand bij de foto van zijn overleden vader. Hij is daarna in slaap gevallen. Toen hij wakker werd, stond de woonkamer in brand.

Volgens de politie is de jongen daarna direct de woning uitgevlucht en heeft hij alarm geslagen bij de buren. Ook heeft hij een huisdier uit de achtertuin in veiligheid gebracht. Getuigen hebben dat ook bevestigd. De politie houdt morgen nog een technisch onderzoek, omdat dit tot nu toe niet kon. De jongen is meerdere keren verhoord. In opdracht van de officier van justitie is hij op vrije voeten gesteld.

Wegens de brand moesten in totaal vijftig mensen worden geëvacueerd. Burgemeester Theo Weterings en wethouder Tom Horn van Haarlemmermeer hebben vandaag enkele getroffen families bezocht.