Obama vraagt om financiŽle steun voor Clinton

De gedoodverfde presidentskandidaat van de Democratische Partij in de Verenigde Staten, Barack Obama, heeft zijn entourage opgeroepen te helpen de schulden van senator Hillary Clinton af te lossen. De vrouw van ex-president Bill Clinton voerde binnen de Democratische Partij een bittere en dure strijd om de kandidatuur voor het presidentsschap.

Begin deze maand erkende ze met onverholen tegenzin dat ze verloor. De breuk tussen de Democratische kopstukken wordt nu enigszins hersteld. Obama heeft volgens meldingen van de omroep CNN vandaag zijn campagnemedewerkers en geldschieters gevraagd te helpen Hillary Clintons campagneschuld van 22 miljoen dollar, ruim 14 miljoen euro, te betalen.

Ex-president Bill Clinton steunt uiteindelijk ook partijgenoot Obama. Dat meldde een woordvoerder gisteren zeer beknopt in een email. Clinton was een verbeten criticus van de politieke rivaal van zijn echtgenote Hillary. Later deze week staat een persconferentie op het programma waar Obama en Hillary Clinton zij-aan-zij zouden verschijnen. De presidentsverkiezingen zijn 4 november. De Republikeinse kandidaat is de John McCain.