Dodelijk ongeluk Maastricht nog een raadsel

Het is nog steeds niet bekend wie de drie jonge mannen zijn die op het Oranjeplein in Maastricht zaterdagochtend vroeg om het leven zijn gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval. Een 21-jarige inzittende overleefde het ongeval, maar ligt nog zwaargewond (hersenletsel) in het ziekenhuis en is nog niet in staat te getuigen.

De auto botste met hoge snelheid tegen een betonnen muur. De politie vermoedt dat er nog een tweede auto bij betrokken was, maar die is doorgereden. Mogelijk waren ze aan het straatracen.

Volgens de politie is de identificatie van de slachtoffers een probleem, omdat ze geen papieren bij zich hadden. Ook zijn er geen vermisten die aan een van de signalementen voldoet. Er wordt vandaag en morgen sectie op het verongelukte drietal verricht.

Onder de bevolking van Maastricht gaan sterke geruchten dat het mogelijk (Marokkaanse) drugsrunners zou betreffen. De enige aanwijzing is vooralsnog een  bos bloemen die door een onbekend persoon is neergelegd. Even verderop lag een stuk papier met daarop de tekst 'Allah Rahakoem'.

Maastricht wordt al maanden geteisterd door naar schatting 400 Marokkaanse drugsrunners uit de Randstad, die met hun auto's met zeer hoge snelheid door de stad rijden en daarbij levensgevaarlijke capriolen uithalen. Ze rijden op de A2 tussen Maastricht en de Belgische grens bij herhaling buitenlandse automobilisten klem om hen drugs te verkopen.