Moskee noemt ongelovige leerlingen honden

De Amsterdamse openbare basisschool De Horizon is niet te spreken over de uitlatingen die de voorzitter van de Marokkaanse moskee El Mouchidine in stadsdeel Osdorp deed ten overstaan van de leerlingetjes uit groep 7. Voorzitter M. Guennoun noemde ongelovigen namelijk ''honden''. De multiculturele school had het uitje naar het gebedshuis georganiseerd in het kader van het project Geestelijke Stromingen.  Hiervoor worden uitstapjes gehouden naar diverse religieuze instellingen, omdat de directie het van belang acht dat de leerlingen de achtergronden van de diverse geloven meekrijgen.

De school heeft inmiddels een brief gestuurd naar de ouders, waarin de school zegt het voorval te betreuren: "Wij zijn geschokt dat de voorzitter van de moskee tijdens de rondleiding tegenover de kinderen en begeleidende ouders uitsprak dat ongelovigen honden zijn. Deze uitspraak is voor ons onacceptabel, aangezien wij onze kinderen aan dit project deel laten nemen om respect te ontwikkelen voor een vrije godsdienstkeuze."

Een ouder speelde de brief door naar gratis dagblad Sp!ts, dat er vandaag op de voorpagina melding van maakt. Toen Sp!ts de school benaderde voor meer info, kreeg het te horen dat men niet blij is dat de brief is uitgelekt. De ouder die de brief doorspeelde, is zelfs door de school op de vingers getikt, omdat men de zaak ''klein wilde houden''.