Bewoners gered uit Delftse studentenwoning

De brandweer heeft maandagnacht vier studenten uit een brandende studentenwoning in Delft gered. Enkele anderen waren al zelf of met hulp van de buren uit het pand gevlucht. Negen mensen zijn met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht. De in totaal elf bewoners konden 's nachts niet meer naar huis, meldt de brandweer.

De brand ontstond rond 00.30 uur in de keuken op de begane grond van het pand aan de Oude Delft. De bewoners werden volgens de brandweer volledig door de brand verrast. Enkelen slaagden er vermoedelijk met hulp van buurtbewoners in om met een ladder vanaf de eerste verdieping te vluchten.

Toen de brandweer kort daarna ter plaatse kwam, waren er nog drie mensen in het pand. Eentje stond in de dakgoot. De studenten in het pand zijn door het met rook gevulde pand naar buiten gehaald. Ze droegen daarbij een zogenoemd vluchtmasker tegen de rook. De persoon op het dak is van buitenaf met een ladder bevrijd.

In het pand werd ook een tweede brand ontdekt in een twintig meter verderop gelegen berging. Ook deze brand kon door de twintig aanwezige brandweerlieden snel worden geblust. De keuken en berging brandden totaal uit. De rest van het pand liep zware rookschade op. Het pand is door rookschade onbruikbaar geworden. De schade is volgens de brandweer aanzienlijk.

De oorzaak van beide branden is nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld.