Nomads Hells Angel dood gevonden

In een woning in Geleen is gisteren het lijk gevonden van Hells Angel Jack Schuman. Hij was een van de hoofdverdachten van de moord op drie Hells Angels van het chapter Nomads in 2004 in hun clubhuis in Oirsbeek. In eerste instantie werd de hele Nomads-afdeling na een eis van 14 jaar veroordeeld tot zes jaar cel. Vorig jaar werden ze echter tot veler verrassing vrijgesproken door het Hof.

Jack Schuman, de oom van zanger Renť Schuman, is mogelijk overleden door een overdosis drugs, denkt het Openbaar Ministerie. Justitie in Maastricht zei gisteren geen aanwijzingen te hebben dat hij door geweld is omgekomen. Het lichaam vertoonde geen sporen die daarop wezen. Wel gaat Justitie sectie op het lichaam verrichten om de exacte doodsoorzaak vast te stellen om zo alle geruchten die zeker zullen ontstaan, te kunnen pareren.

Het is morgen precies vier jaar geleden dat doorzeefde lichamen van de Nomads Paul de Vries, Serge Wagener en Cor Pijnenburg, werden gevonden in de Geleenbeek bij Echt. De Vries was president van het 'chapter'. Het drietal zou buiten de Nomads om betrokken zijn geweest bij de diefstal van een grote partij Colombiaanse cocaÔne, hetgeen de achtergrond zou hebben gevormd van de moordpartij. Met die diefstal brachten ze de club in gevaar.

De nu dood gevonden 46-jarige Schuman nam na de moord op de drie de leiding van de inmiddels opgeheven Nomads over.