Drie zwaargewonden na roekeloos rijden

Icoon OngelukBij een ongeval op de Herderweg in Gilze zijn gistermiddag rond half vijf drie mannen zwaargewond geraakt. De auto van de slachtoffers die allen uit de gemeente Gilze en Rijen komen slipte en klapte met een hoge snelheid tegen een boom.

De brandweer was anderhalf uur bezig om de passagier op de achterbank te bevrijden uit zijn benarde positie. Het slachtoffer kreeg eerste hulp van een trauma-arts die met een traumahelikopter was gearriveerd.

De brandweer heeft het dak van de zwaar beschadigde auto moeten halen, om de 19-jarige bestuurder veilig uit het wrak te halen. Hij is daarna met een bekkenfractuur naar het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht en daar vanavond nog geopereerd. De andere twee mannen van 18 jaar oud zijn met botbreuken naar hetzelfde hospitaal vervoerd.

Volgens getuigen zou de auto aan het crossen zijn geweest en met een hoge snelheid in de slip zijn geraakt. De auto kwam vervolgens tegen een boom aan de rechterkant van de weg abrupt tot stilstand. Van de auto is weinig overgebleven.

De politie vermoedt dat de bestuurder roekeloos heeft gereden en daarom is zijn rijbewijs ingetrokken.