Zes jaar cel voor R'damse rapbattle-moord

Icoon JustitieDe rechtbank in Rotterdam heeft gisteren de 23-jarige Darick C. veroordeeld tot 6 jaar cel wegens de zogenoemde rapbattle-moord op de 22-jarige Rotterdammer 'Ajo'. Zowel slachtoffer als dader zijn van Antilliaanse komaf.

De Officier van Justitie had twee weken terug 8 jaar cel geŽist voor de dodelijke schietpartij die in maart van dit jaar plaatsvond op de Traviataweg in het Rotterdamse Hoogvliet. Er werd geschoten nadat een ruzie over een 'rapbattle' tussen Ajo's neefje en de rapgroep van Darick uit de hand was gelopen. De advocaat van Darick had om vrijspraak gevraagd omdat zijn cliŽnt uit noodweer zou hebben geschoten.

Volgens de rechter had Darick echter nog weg kunnen rijden en had hij niet hoeven schieten. Bovendien was hij welbewust met een doorgeladen pistool op zak de confrontatie aangegaan. De rechter matigde wel de straf met 2 jaar omdat Darick met zijn schot reageerde op het ''uitgesproken vreesaanjagende gedrag van het slachtoffer''. Hij hield ook rekening met een eerdere schietpartij, waarbij Darick zelf het slachtoffer was. Bovendien had hij nog geen strafblad.

'Niet genoeg'
De broer van Ajo reageerde woedend op het vonnis. Eerst bedreigde hij schutter Darick C.: ''Kijk je me!'' riep hij keer op keer met wilde armgebaren. Daarna zei hij tegen de rechter: ''Zes jaar voor mijn broertje. Dat is niet genoeg hŤ, denk erom. Zal ik uw leven afpakken en dan twee jaar krijgen?''

Alle nabestaanden van het slachtoffer verlieten aangedaan en boos de rechtszaal om de in hun ogen veel te lichte straf, waaronder Ajo's vriendin die indertijd zwanger getuige was van het sterven van haar vriend.