Schiet en steekpartijen in Rotterdam

Icoon PolitieVier Rotterdammers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt tijdens een schietpartij en een steekpartij. Op de Rodezandhof kregen twee groepen mannen rond 02.00 uur ruzie.

Bij de woordenwisseling trok ťťn van de mannen een pistool en schoot richting zijn opponenten. Hierbij raakte de schutter twee mannen in hun benen. Ze zijn overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De politie heeft een verdachte aangehouden. Dit werd overigens vergemakkelijkt doordat de schietpartij achter een groot politiebureau plaatsvond.

Eerder die nacht raakte een groep vrouwen slaags met twee bewoners van een pand aan de Buitenhofstraat. Drie meiden belden aan bij een vrouw en haar dochter en begonnen het tweetal om onbekende reden verwensingen toe te schreeuwen. Daarop stormde de moeder, die hier niet van gediend was, met een mes naar buiten. In de worsteling die daarop ontstond, raakten twee meisjes lichtgewond. De bewoonster van het pand is aangehouden voor verhoor.

Het waren niet de eerste Rotterdamse schiet- en steekpartijen van vrijdag. Bij een schietpartij in de Abrikozentuin overleed in de loop van de avond een 20-jarige jongen nadat twee mannen hem belaagden in de tuin van zijn ouders.

Bij een incident in de Spanjaardstraat stak vrijdagmiddag een 15-jarige jongen een medeleerling en een 51-jarige adjunct-directrice van zijn school neer. Het motief was vermoedelijk een eerdere ruzie tussen de twee jongens. De beide slachtoffers verkeren niet in levensgevaar.