'Tientallen militairen lid van Hells Angels'

Tientallen militairen zijn lid van de omstreden motorclub Hells Angels. Het ministerie van Defensie probeert hen te bewegen hun lidmaatschap op te zeggen. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie vrijdag bevestigd naar aanleiding van een bericht hierover in de Volkskrant.

Juridische maatregelen zijn op dit moment niet mogelijk, aldus de woordvoerder. Het wachten is op een rechter die bepaalt dat de Hells Angels een criminele organisatie is, zoals het Openbaar Ministerie stelt. Het OM probeert via een civiele procedure de Hells Angels tot verboden organisatie te laten verklaren.

Vooralsnog beperkt Defensie zich tot gesprekken tussen commandanten en de betrokken militairen. Het is niet precies bekend om hoeveel militairen het gaat. Defensie vindt dat het lidmaatschap van de Hells Angels het aanzien van de krijgsmacht schaadt.

Een 49-jarige marinier en lid van de Hells Angels uit Zwijndrecht is inmiddels geschorst omdat tegen hem een strafrechtelijk onderzoek loopt. ''Hij wordt verdacht van strafbare feiten'', verklaarde de woordvoerder.