Spookrijder ramt politiewagen

Icoon Politie Een automoblist probeerde zaterdagnacht een politiewagen te rammen, nadat hij eerst voorbij een drankcontrole was gereden, een stopteken had genegeerd, bijna een ongeluk had veroorzaakt en ging spookrijden. Hij werd aangehouden op de autosnelweg A2 ter hoogte van Nieuwer ter Aa.

De bestuurder heeft heel wat verboden overschreden in zijn autorit van Utrecht naar Amsterdam. Eerst was de man doorgereden bij een drankcontrole die werd gehouden in de buurt van Breukelen. Vervolgens besloot hij de afslag Abcoude te nemen met de bedoeling om terug te rijden naar Utrecht. Waarschijnlijk was de man zo dronken dat hij als spookrijder naar Amsterdam reed. Toen de bestuurder na enkele honderden meters door had dat hij spookrijder was, maakte hij midden op de snelweg een 180 graden bocht om weer in de goede richting op de snelweg te komen. Een tegenligger kon de auto nog net ontwijken door de auto in de berm neer te zetten.

Vervolgens negeerde de bestuurder een stopteken van agenten die inmiddels de achtervolging ingezet hadden. De politie probeerde hem aan te houden, maar de man liet het er niet bij zitten. Hij probeerde met zijn auto op de politiewagen in te rammen. Dat lukte niet helemaal goed, waardoor zijn auto en de politiewagen in de berm terechtkwamen. De bestuurder is daarna aangehouden.