Firefox 2.0 uitgekomen

De nieuwe versie van het bladerprogramma Mozilla Firefox is dinsdag uitgekomen. Firefox 2.0 is beschikbaar in veel talen, waaronder Nederlands, Engels en Fries. Firefox 2.0 kan grotendeels omgaan met extensies uit eerdere versies, waardoor het updaten naar de nieuwste versie geen probleem zal zijn voor bestaande gebruikers.

De grootste verbetering in de nieuwe versie is de automatische bewaarfunctie, waardoor ingevulde formulieren en onvoltooide downloads bij crashes beschermd kunnen worden. Bovendien is er een spellingcontrole in het programma ingebouwd, zodat formulieren goed verzonden kunnen worden. Daarnaast zijn de knoppen en de tabbladen licht veranderd.

De nieuwe versie van het programma komt een week na het uitkomen van Microsoft's Internet Explorer 7. In IE7 zijn functies ge√Įmplementeerd die al eerder in Firefox zaten, zoals tabbladen, een zoekbox en een rss-lezer. Concurrent Internet Explorer wordt veel meer gebruikt, maar Firefox neemt het laatste jaar snel in het gebruik toe. Firefox heeft in Nederland een marktaandeel van zo'n twaalf procent. In andere landen heeft Firefox een veel groter marktaandeel.