Japanse Playboy: Shinzo Abe, geef je bloot!

Shinzo AbePlayboy Magazine heeft Japans nieuwe minister-president, Shinzo Abe, uitgedaagd om uit de kleren te gaan. In dit geval gaat het echter niet om naaktfoto's van de jongste Japanse minister-president sinds de Tweede Wereldoorlog, maar wil de Japanse versie van het blad een politiek statement maken.

Tussen de naaktfoto's van allerlei aantrekkelijke dames in staat een zeven pagina's tellend verhaal waarin Abe er van wordt beschuldigd dat zijn politieke agenda aan duidelijkheid te wensen over laat. In het verhaal komen een onafhankelijk politicus, verschillende journalisten en enkele komieken aan het woord om hun visie op de kersverse minister-president te geven. De kritiek richt zich vooral op Abes onvermogen om duidelijkheid te scheppen aangaande kwesties als het herstel van Japans financieŽn en de steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk.

De 52-jarige Abe geniet veel publieke steun, maar de media leggen het vuur aan zijn schenen vanwege zijn onduidelijke motieven op een aantal terreinen. Hij staat echter wel bekend om zijn uitgesproken mening over defensie en buitenlandse politiek en is een van de grootste voorstanders van het herschrijven van de Japanse pacifistische grondwet die na de Tweede Wereldoorlog werd aangenomen.