IsraŽlisch leger trekt Gaza-stad binnen

Icoon IsraŽl/Palestina Het IsraŽlische leger is vanochtend Gaza-stad binnengetrokken. Hierbij werden tanks, gevechtshelikopters en honderden soldaten ingezet. De actie maakt deel uit van een meerdaags offensief om een ontvoerde 19-jarige korporaal terug te krijgen.

De jonge korporaal werd twee weken geleden ontvoerd. Zijn ontvoerders eisen de vrijlating van zo'n duizend Palestijnse gevangen. IsraŽl is niet van plan om op die eis in te gaan. In plaats daarvan probeert het land de druk op de Palestijnen op te voeren met veel militair machtsvertoon. Zo werd het kantoor van de Palestijnse premier Haniya beschoten.

De afgelopen drie dagen werden er al zeker 35 Palestijnen gedood. Aan IsraŽlische zijde kwam ťťn soldaat om het leven. Volgens diverse berichten zou er vandaag bij de inval in Gaza-stad opnieuw een dode zijn gevallen aan Palestijnse kant. De Palestijnse premier heeft inmiddels opgeroepen tot een staakt het vuren, omdat dit volgens hem de enige manier zou zijn waarop dit conflict opgelost kan worden.