Demonstratie tegen NVD

De vorige week gepresenteerde partij NVD, die ook wel 'pedo-partij' wordt genoemd, houdt de gemoederen nog altijd bezig. Vele verontruste Nederlanders zijn bang voor bepaalde standpunten van deze partij, zoals het legaliseren van seks met 12-jarigen. Het actiecomitť 'STOP DE NVD!' is ook niet blij met deze nieuwe partij, en om dit ook kenbaar te maken aan de politiek, hebben zij een demonstratie georganiseerd in Den Haag:

"Hierbij delen wij u mede dat wij - het actiecomitť 'STOP DE NVD!' - officieel toestemming hebben gekregen voor een demonstratie tegen de oprichting van de partij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit, afgekort 'NVD'. Deze zal worden gehouden op zaterdag 10 juni 2006 te Den Haag, locatie Malieveld om 12.00 uur. Iedereen die onze visie deelt is van harte welkom."

Ook enkele artiesten en politici zijn benaderd voor deze demonstratie. Het doel van de actie is de onmiddellijke ontbinding van de NVD.

Enkele tientallen slachtoffers van pedofilie zijn inmiddels naar de rechter gestapt, om eveneens deze partij te doen stoppen. De stichting Soelaas en de actiegroep BROVO hebben namens hen een kort geding aangespannen.

Ad van der Berg
Een van de oprichters van NVD, Ad van der Berg, die beangstigd door bedreigingen, is ondergedoken.


Met dank aan r.bijkerk, Haviksvrouwe en steenz voor de submit.