'Seks op werkvloer niet voor de poes'

addictivebeat had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen60 procent van de Nederlanders heeft wel eens seks gehad met een collega op zijn of haar werk. Dit blijkt althans uit een onderzoek van vacaturesite JobTrack.nl. Vooral mannen van boven de 45 jaar hebben relatief vaak seks gehad op het werk. 56 procent gaf aan met verschillende collega's een nummertje te hebben gemaakt op de werkvloer. De favoriete plekken om op het werk de koffer in te duiken, zijn niet bekend.

765 mensen in verschillende leeftijdsklassen werden ondervraagd bij het onderzoek, dat plaatsvond in het kader van Valentijnsdag, aanstaande dinsdag. 56 procent van de respondenten gaf aan een of meerdere keren verliefd te zijn geweest op een collega. 14 procent zei zelfs om de haverklap verliefd te zijn op een andere medewerker. Mannen blijken vaker dan vrouwen vlinders in de buik te krijgen van een collega, daarentegen vallen vrouwen weer vaker voor hun baas. In totaal gaf 7 procent aan wel eens verliefd te zijn geweest op zijn of haar leidinggevende.

Verder blijkt uit het onderzoek dat 9 procent van mening is dat liefde op de werkvloer verboden zou moeten worden. Deze mening wordt voornamelijk onderschreven door vrouwen, waaronder veel dames van boven de 45 jaar. Weinig mannen zien de noodzaak van een verbod in. Maar liefst 74 procent van de ondervraagden is juist van mening dat er meer liefde moet worden geuit tijdens het werk. 14 procent gaf aan voor liefde op het werk te zijn, zolang het tenminste om echte liefde gaat. Als het puur om lust draait, is die groep daar zwaar op tegen.