DNA-pil nieuw middel om af te vallen

GezondheidEr gloort hoop aan de horizon voor mensen die veel moeite hebben om af te vallen en last hebben van hun overgewicht. De Telegraaf meldt vandaag dat Amerikaanse en Nederlandse wetenschappers er na jaren van onderzoek in zouden zijn geslaagd een dieetpil te fabriceren die werkt op basis van iemands persoonlijke dna. Daarmee wordt het mogelijk binnen enkele maanden een ideaal gewicht te bereiken.

Wanneer men de pil slikt verdwijnen de kilo's als sneeuw voor de zon zonder dat men tijden aan een karig menu hoeft aan te zitten. Iedere 'patiŽnt' krijgt zijn eigen unieke afvalpillen, geproduceerd op basis van zijn eigen dna. Volgens fabrikant Salugen inc. zijn stofwisseling van de betrokkene en het gewicht gemiddeld binnen drie maanden weer op orde. De formule is gebaseerd op de 4 tot 16 genen die de stofwisseling bepalen. De fabrikant belooft dat iemand van 110 kilo binnen drie maanden op de 85 kilo zit, wanneer drie maal daags een halfuur voor iedere maaltijd de pil wordt ingenomen.

De dieetpil, die Genotrim gaat heten, komt als eerste in Amerika en Nederland op de markt. Genotrim bevat natuurlijke grondstoffen en heeft geen farmaceutische of synthetische toevoegingen. Een pillenkuur kost tussen de 40 en 80 euro. Het laten uitvoeren van de gentest, waartoe wangslijm wordt afgenomen, kost 325 euro. In Amerika zal tv-ster Oprah Winfrey de pil in haar oudejaarsshow presenteren. Ze zal de pil zelf gaan testen.