Tilburgers nog steeds zonder verwarming

Nog ruim tweeduizend huishoudens in de binnenstad van het noorden van Tilburg hebben vanavond geen verwarming. Essent verwacht dat de huishoudens 'kort na middernacht' weer voorzien zijn van warm water. Voor vanavond en vannacht is door de gemeente noodopvang georganiseerd in twee buurthuizen. Deze opvang wordt door Essent bekostigd.

Bewoners krijgen in de verwarmde wijkcentra eten en drinken en het Rode Kruis heeft veldbedden neergezet. Twee bejaardentehuizen en een verzorgingstehuis die ook zonder verwarming zaten zijn aan het begin van de avond weer aangesloten op het netwerk.

Het uitvallen van de verwarming ligt volgens Essent aan een storing die maandagochtend is ontstaan bij de Amercentrale van Essent, en niet zijn veroorzaakt door het slechte weer. Ongeveer veertigduizend huishoudens kwamen door de storing zonder verwarming te zitten.

Vanmiddag waren er nog vijfduizend huishoudens zonder verwarming. Om niet teveel belasting ineens op het netwerk te veroorzaken sluit Essent de huishoudens geleidelijk opnieuw aan, verwacht wordt dat woensdagochtend iedereen weer aangesloten is.