''Captain Jack' overleden'

Francisco Gutierrez, beter bekend als 'Captain Jack', is overleden, zo meldt Radio 538. Gisteren werd bekend dat de zanger met een hersenbloeding was opgenomen in het ziekenhuis nadat hij was ingestort op een feest op Mallorca. Gutierrez is 43 jaar geworden.

De in Cuba geboren Gutierrez was als Amerikaans soldaat naar Duitsland gekomen en besloot in het land te blijven. In Frankfurt ontmoette hij Liza da Costa en enkele producers, met wie hij in 1995 de single 'Captain Jack' uitbracht. Het nummer werd in vele landen, waaronder Nederland, een grote hit.

Later volgden nummers als 'Soldier, Soldier' en 'Drill Instructor' van de "eurodance-groep". Ook werd het album 'The Mission' uitgebracht. In totaal gingen meer dan zeven miljoen cd's van Captain Jack over de toonbank. Het succes van de groep duurde echter niet lang en ze verdwenen uit beeld. In Duitsland verzorgde Captain Jack nog wel zo nu en dan een optreden.

De afgelopen jaren kwakkelde Gutierrez al met zijn gezondheid. Drie jaar terug had hij al eens een beroerte, de tweede werd hem afgelopen nacht fataal.

Captain Jack mocht dan enigszins uit beeld zijn verdwenen, een hoop mensen zullen het eerste nummer van de groep nooit meer vergeten. De tekst "Ejo Captain Jack, bring me back to the railroad track" is voor velen jeugdsentiment.Update 18:40
Het management van Captain Jack heeft het overlijden van de zanger tegenover 3FM ontkend. Captain Jack zou in coma liggen en in levensgevaar zijn.