'Pooier' Bassie wil geen wit neusje

Icoon Showbiz nieuwsClown Bassie is niet blij met de organisatie van het feest Pimpin', dat vanavond plaatsvindt in de Rotterdamse discotheek Outland. Deze had het namelijk gewaagd de kindervriend op affiches als een pooier af te beelden. De beeltenis van de clown is inmiddels vervangen door die van cabaretier Howard Komproe.

"Mijn doelgroep zijn kinderen tussen de twee en tien jaar oud. Daarom wil ik niet afgebeeld worden als pooier. Daar komt bij dat de voorgaande gelegenheden die in die discotheek waren gevestigd, in het verleden zijn gesloten. Een niet al te frisse zaak. Ze komen allemaal met een witte neus van de wc. Aan een rode neuzenshow werk ik mee, niet aan een witte neuzenshow", stelt Bassie, die benadrukt dat de namen en beeltenissen van hem en zijn broer, de acrobaat Adriaan, auteursrechtelijk zijn beschermd. Hij wil dat de organisatie van Pimpin' 2000 euro overmaakt aan het Sophia Kinderziekenhuis voor het gebruik van zijn clowngezicht.

Volgens Howard Komproe, die het feest vanavond presenteert, moet Bassie niet zo zeiken. Serious About, de organisatie achter Pimpin', heeft echter inmiddels laten weten een bedrag aan de Stichting Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis te willen schenken.

Pimpin\' Bassie
Bassie wil geen pooier zijn