Talpa komt met omstreden spermadonorshow

Icoon Media nieuwsDe nieuwe televisiezender Talpa brengt binnenkort een omstreden spermadonorshow op de buis. Onder de titel 'Ik wil je kind en verder niets' gaat een ongehuwde vrouw op zoek naar het ideale zaadje. De vrouw zal uit een groep mannen een spermadonor kiezen die haar via kunstmatige inseminatie aan een kind moet helpen.

Het programmavoorstel van producent Reinout Oerlemans werd enkele jaren geleden door Joop van den Ende en RTL-baas Fons van Westerloo naar de prullenbak verwezen. Destijds reageerde zelfs de politiek verontwaardigd op het programma-idee. Talpa ziet echter het ongetwijfeld spraakmakende programma nu wel zitten, zo liet een woordvoerder vanochtend weten. Het programma wordt in eerste instantie één keer uitgezonden.

Het programma zal onderdeel uitmaken van een serie van vijf proefafleveringen waarin verschillende programmamakers een concept voor een nieuwe serie op de buis mogen brengen. De kijker mag vervolgens beslissen van welke 'pilot' een complete reeks mag worden gemaakt.