Drie man vast voor racistische bijlmoord

In verband met de racistische moord op de 18-jarige Anthony Walker in Liverpool zijn inmiddels vier arrestaties verricht. Drie daarvan, mannen in de leeftijd van 17, 26 en 29 jaar zitten vast. Een 18-jarige arrestant is op borgtocht vrijgelaten. Twee mannen, die de politie ook graag wil ondervragen, zijn vermoedelijk naar het buitenland gevlucht. Het betreft de 20-jarige Paul Taylor en de 18-jarige Michael Barton. Laatst genoemde is een broer van Manchester City-speler Joey Barton.

Walker werd afgelopen vrijdag met een bijl de schedel ingeslagen nadat hij was uitgescholden vanwege zijn huidskleur. Dat gebeurde bij een bushalte waar hij met zijn (blanke) 17-jarige vriendin en een neef stond te wachten.


Anthony Walker

De zus van Anthony Walker zei tegen de BBC geen wraakgevoelens te koesteren en de bijlmoord-bende te vergeven. Ze citeerde een stuk uit de bijbel dat zegt: ''Tot zeventig maal zeven maal moeten wij vergeven'' (MattheŁs 18:21, 22). Dat is wat Jezus heeft gezegd, dus dat moeten we doen aldus Walkers zuster Dominique. Het enige wat er nog moet gebeuren is dat de daders moeten worden vastgezet, aldus de zus.