Canadese doodgebeten door grizzlybeer

Aka-Zigor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn Canada is een 36-jarige vrouw doodgebeten door een grizzlybeer. De vrouw was aan het hardlopen met vriendinnen aan de rand van de stad Canmore in de provincie Alberta. Toen de drie vrouwen door een scherpe bocht gingen, stonden ze ineens oog in oog met de beer.

De twee vriendinnen van de vrouw liepen achteruit tot ze uit het gezichtsveld van de beer waren en waarschuwden de politie. Het slachtoffer klom echter in een boom, waarna de beer haar achterna klom en haar uit de boom gooide. Hierna beet het beest de onfortuinlijke hardloopster dood.

De ongeveer drie jaar oude grizzlybeer was recentelijk al gevangen en vijftien kilometer buiten de stad uitgezet omdat hij de gehele maand mei rondhing rond een golfterrein. Een week geleden kwam hij echter zo dicht bij een fotografe dat zij 'zijn adem kon ruiken'. Deskundigen hadden niet verwacht dat het dier terug zou keren naar Canmore.

Overigens is het dier door een jachtopziener na het incident doodgeschoten. Het was voor het eerst in zeven jaar dat in Canada iemand werd gedood door een grizzlybeer.