Uitslag Nederland - RoemeniŽ

Nederland heeft vanavond een overwinning weten te behalen in de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2006 in Duitsland tegen RoemeniŽ. In de Rotterdamse Kuip werd het 2-0 door doelpunten van Robben en Kuijt.

De wedstrijd begon fel van beide kanten. Na 5 minuten waren er al een paar vrije trappen weggegeven. Het merendeel daarvan was voor Nederland, maar er kon geen gevaar uit worden gesticht. RoemeniŽ kon echter ook niet veel kansen creŽren, en stuitte bij de weinige kansen steeds op Van der Sar.

Het spel bleef grimmig, wat resulteerde in een gele kaart aan Roemeense kant. Het slachtoffer was Chivu. Vlak daarna kwam er nog een gele kaart aan de Roemeense kant. Contra was hier de pineut. Nederland had wel het overwicht, maar kon dat nog niet uitdrukken in doelpunten.

Na 25 minuten werd Mutu weggestuurd richting het Nederlandse doel. Na een beetje duwen en trekken werd de aanval geneutraliseerd. Van der Sar kreeg de bal, rolde die direct naar Kuijt, die een pass over het halve veld aan Robben gaf. Hoewel de bal eerst tegen Robbens verdediger Contra aankwam, wist de speler van Chelsea toch de bal onder controle te krijgen waarna hij koel binnenschoot; 1-0 voor Nederland.

RoemeniŽ kreeg na de 1-0 wel kansen, maar het waren er niet veel. De beste kans was nog voor Chivu, maar zijn vrije trap ging net over het doel heen. Aan de andere kant was het ook niet veel soeps. De beste kans was voor Robben, maar die speelde de bal af op Van Nistelrooy, maar een Roemeense verdediger was eerder bij de bal en wist daardoor een tweede doelpunt te voorkomen.

Vlak voor rust kreeg Pancu nog geel na een overtreding op Kuijt. De scheidsrechter vond het genoeg voor de eerste helft en floot zonder blessuretijd af voor de rust. In de rust werd er door beide coaches niet gewisseld. De tweede helft was krap begonnen of er werd alweer gescoord. Kuijt wist de bal het doel in te werken met een kopbal; 2-0 voor Nederland. Vlak hierna werd van Bommel gewisseld voor De Jong.

Na de 2-0 liet Nederland de Roemenen wat meer komen, maar er kwamen geen kansen uit. Een gele kaart was er voor Mutu; hij had commentaar op de beslissingen van de scheids. Wie ook geel kreeg was Van der Vaart. Hij mist hierdoor de wedstrijd tegen Finland aankomende woensdag.

Dat RoemeniŽ wat meer kansen kreeg betekende overigens niet dat Nederland niet meer aan aanvallen toekwam. De grootste kans was nog voor Van Persie, maar die schoot net voor het doel langs. Verder was Robben nog een aantal keer gevaarlijk, maar tot doelpunten zouden de kansen niet meer leiden. De stand bleef dan ook 2-0 voor Nederland, wat betekent dat Nederland in de stand in de poule ťťn puntje voor TsjechiŽ staat.

Nederland - RoemeniŽ 2-0

26' Arjen Robben 1-0
48' Dirk Kuijt 2-0

Kijk voor meer sportnieuws ook eens op FOK!sport!