Karel Aalbers biedt 50 miljoen voor Vitesse

Na een gedwongen vertrek vier jaar geleden doet oud-voorzitter Karel Aalbers wederom een poging om terug te keren bij voetbalclub Vitesse waar hij zestien jaar lang de scepter zwaaide. Aalbers heeft Duet, een Britse investeringsmaatschappij, bereid gevonden om een bedrag van vijftig miljoen euro op tafel te leggen. Voor dit bedrag wil het bedrijf het Gelredome en de voetbalclub Vitesse te kopen, en schuldenvrij te maken. Belangrijkste eis van Duet is dat Karel Aalbers de baas moet worden van Vitesse.

Vier jaar geleden moest Aalbers het veld ruimen nadat tegen hem een aanklacht was ingediend wegens fraude en valsheid in de geschriften. Al meerdere malen probeerde Aalbers bij de club terug te keren maar steeds zonder resultaat omdat de nieuwe clubleiding hem niet meer wilde.

Aalbers begon met zijn huidige plan nadat de gemeente Arnhem eind maart het Gelredome in de verkoop zette. Binnen een paar weken had Aalbers een partner gevonden in Duet, dat bereid was om het bedrag van vijftig miljoen euro op tafel te leggen om het Gelredome te kopen. Deze keer lijkt het Aalbers toch te lukken met een bod dat niemand kan negeren.