Draagmoeder bevalt van vijfling

kaat_babe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen draagmoeder in de Amerikaanse staat Arizona is dinsdag bevallen van een vijfling. De baby's, allen jongetjes, kwamen via een keizersnede ter wereld. Ze wogen allen ruim anderhalve kilo. De kleinste van het vijftal moet waarschijnlijk binnen een paar dagen een operatie ondergaan wegens een hartdefect.

Teresa Anderson, de 25-jarige draagmoeder, zou 15.000 dollar verdienen met het uitdragen van de zwangerschap. Ze heeft echter besloten af te zien van het bedrag omdat de ouders van de baby's, Luisa Gonzalez (32) en Enrique Moreno (34), het geld beter kunnen gebruiken. Gonzalez en Moreno waren al tien jaar tevergeefs bezig om kinderen te krijgen. Ze waren in contact gekomen met Anderson via een advertentie op een website.

Anderson kreeg in september vijf embryo's geïmplanteerd, in de verwachting dat de kans slechts een op drie was dat een ervan daadwerkelijk levensvatbaar zou zijn. Een Amerikaanse organisatie van artsen heeft er onlangs voor gepleit om niet meer dan twee embryo's tegelijk te implanteren, en eigenlijk niet meer dan één.

Teresa Anderson en één van de baby\'s die ze zojuist gebaard heeft
Draagmoeder Teresa Anderson krijgt een van de baby's te zien