Voetballer introduceert 'zeehondendribbel'

LiamP had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsVoetballand BraziliŰ heeft op het Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers onder zeventien een nieuwe truc ge´ntroduceerd. Na de bicicleta (omhaal) komen de 'kanaries' nu met de zeehondendribbel.

Kerlon, speler van het nationale team dat deelnam aan de wedstrijd, verbaasde zijn tegenstanders door met de bal op zijn hoofd langs de verdediging te rennen. Tegen Ecuador liet hij zijn kunstje voor het eerst zien. De actie eindigde met een overtreding van de tegenpartij.

"Ze weten niet wat ze moeten doen en claimen dan dat het niet mag wat ik doe", aldus Kerlon, die de dribbel al vanaf zijn jeugd oefent. "Ik was een keer met mijn vader aan het dollen en toen bleef de bal op mijn voorhoofd liggen. Hij zei toen dat het een mooie manier zou zijn om verdedigers mee uit te spelen. Zo is het dus begonnen. In de jeugd van Cruzeiro ben ik het gaan gebruiken. Tijdens een toernooi in Rio Pomba maakte ik zelfs een doelpunt ermee. Ik vertrok midden op het veld met de bal op mijn hoofd en passeerde alles en iedereen."

De scheidsrechters wisten niet goed wat ze met de acties van Kerlon aanmoesten. De een liet het toe, de ander waarschuwde hem vooraf dat hij een gele kaart zou krijgen als hij zijn kunststukje zou laten zien.

Overigens is de Braziliaan geen circusnummer. Hij maakte op het toernooi acht doelpunten en werd daarmee topscorer. BraziliŰ won de titel en Kerlon werd verkozen tot beste speler van Sudamericano - Sub 17, zoals het toernooi officieel heet.

Zeehondendribbel
Kerlon in actie


Voor meer sportnieuws kijk je op sport.fok.nl!