Paus verliest langzaam bewustzijn

Anonymous had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De toestand van paus Johannes Paulus II is nog altijd zeer kritiek. De Italiaanse televisie meldt dit op basis van medische bronnen. Eerder werd er nog gesproken dat zijn situatie was gestabiliseerd. Over een kleine twintig minuten zal er door het Vaticaan een medische update gegeven.

Kort voordat de kerkvorst sterk aftakelde, schreef hij nog een afscheidsbriefje voor Poolse nonnen en priesters. "Ik ben gelukkig, jullie moeten ook gelukkig zijn." De woorden waren volgens de Italiaanse televisie met zeer veel moeite geschreven.

Intussen stromen de gelovigen massaal naar het Sint-Pietersplein in Rome toe. Verwacht wordt dat er enkele honderdduizenden tot een miljoen gelovigen bijeenkomen om te bidden voor de zieke paus. Ook kerken in diverse landen zitten afgeladen vol. In Italië wordt het dagelijkse leven beheerst door de zieke paus. Kranten verschijnen extreem laat om zo de laatste informatie te kunnen publiceren, verkiezingscampagnes zijn opgeschort.

Update 11:51
De paus verliest langzaam maar zeker zijn bewustzijn. Hij is echter nog niet in coma, aldus woordvoerder Navarro-Valls. De kerkvorst reageert nog altijd als er tegen hem wordt gesproken. Hart en longen functioneren nog altijd slecht. De hoop op herstel werd gisteren al opgegeven.