Kleindochter vermoord echtpaar doet verhaal

De kleindochter van het in 2003 vermoorde echtpaar Zwakhalen uit Sittard heeft bij de politie een verklaring afgelegd over wat er de fatale dag gebeurd is. De toen negenjarige Audrey was toevallig bij haar opa en oma op bezoek toen haar grootouders werden doodgeschoten. Ook het meisje kreeg een kogel door haar hoofd, maar overleefde als door een wonder.

Justitie verdenkt de Sittardse Olaf H. ervan Jo en Ine Zwakhalen (beiden 59) te hebben doodgeschoten. De man had een BMW gekocht bij het paar maar kon deze volgens justitie niet betalen. Hij zou de twee echtelieden daarom hebben omgebracht. De rechtbank in Maastricht veroordeelde de verdachte in april 2004 tot levenslang, maar H. ging hiertegen in beroep. Deze rechtszaak loopt nog.

Audrey kon zich tot voor kort niets herinneren van de fatale dag, maar lijkt nu een deel van haar geheugen terug te hebben. Wat ze zich precies kan herinneren, is echter nog niet duidelijk. De raadsman van het meisje zou haar verklaring graag willen voorleggen aan een deskundige, zoals een rechtspsycholoog, om na te gaan of het authentieke herinneringen betreft. De verklaring komt morgen waarschijnlijk aan bod tijdens een pro formazitting in Den Bosch.