Drie lijken gevonden op verschillende plaatsen

Icoon Binnenlands nieuws Op drie verschillende plaatsen zijn vrijdagmiddag en zaterdagochtend in totaal drie lijken gevonden. Van alle drie de slachtoffers bestaat het vermoeden dat ze door een misdrijf om het leven zijn gekomen. Dat blijkt zaterdag uit verschillende verklaringen van de politie. Er bestaat geen verband tussen de zaken.

In Groningen werd vrijdagmiddag een man met onbekende identiteit op een stuk braakliggend terrein gevonden. Een toevallige voorbijganger ontdekte het lichaam toen ze haar hond aan het uitlaten was. De politie is gestart met een buurtonderzoek en houdt rekening met een misdrijf. Het Nederlands Forensisch Instituut zal vandaag proberen de precieze doodsoorzaak vast te stellen.

Vrijdagmiddag werd er in Loenersloot ook een onbekende dode man aangetroffen. Een aantal medewerkers van een bouwbedrijf ontdekten het lichaam op een bouwterrein. Het eerste onderzoek van de politie wijst op een misdrijf, dus er zijn direct tien rechercheurs op de zaak gezet. Het lichaam is ook naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd.

Zaterdagochtend trof de politie ook een onbekende man aan in Alphen aan den Rijn. De man werd na een melding op een talud bij een parkeerplaats gevonden. Hij zou volgens de politie 'onder verdachte omstandigheden' om het leven zijn gekomen.