Tennisbal zit al 100 jaar vast in kerkmuur

David Bell wil de tennisbal terug die zijn oom Gilbert bijna honderd jaar geleden in de muur van de kathedraal van het Britse Lincoln sloeg. De kerk wordt binnenkort gerestaureerd en de 78-jarige Bell heeft de hoop dat de bal uit zijn benarde positie bevrijd wordt en in familiebezit kan komen.

Gilbert Bell sloeg de bal ergens tussen 1900 en 1914 zo hard tegen de kathedraal aan dat het ding vast bleef zitten in de muur. Alleen als je weet waar je moet kijken is de bal, één van de oudste in Groot-Brittannië, nog net te zien. De tennisbal is inmiddels een waar familiepronkstuk. Het verhaal wordt aan nieuwe generaties doorverteld en indien men in de buurt van Lincoln is, wordt steevast een uitstapje naar de kathedraal gemaakt.

De familie Bell zal echter nog wel even moeten wachten voordat de bal teruggegeven kan worden. De restauratiewerkzaamheden aan het betreffende deel van de kerk worden pas over tien jaar uitgevoerd. Hoewel David het kerkbestuur eigenlijk voor de grap aanschreef, is inmiddels toegezegd dat de bal, indien gevonden, aan de familie overhandigd zal worden.