Britse ophef over 'Jozef en Maria' Beckham

In Engeland is beroering ontstaan over een kerststal in het Londense wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud. In de stal figureren verschillende beelden van beroemdheden, waaronder voetballer David Beckham en zijn vrouw Victoria als Jozef en Maria. Volgens verschillende Britse kerkleiders is hiermee een nieuw dieptepunt in de cultus van verheerlijking van beroemdheden bereikt.

Naast het echtpaar Beckham zijn onder andere zangeres Kylie Minogue als engel, Tony Blair, George Bush en de Engelse prins Philip als de Wijzen uit het Oosten en Hollywoodsterren Samuel L. Jackson en Hugh Grant als herders zichtbaar. Een woordvoerder van de Anglicaanse Kerk ziet het kersttafereel als veeg teken dat mensen denken dat ze 'maar wat kunnen aanrotzooien' met religieuze zaken. De Presbyteraanse Kerk eiste dat de kerststal onmiddelijk wordt verwijderd.

Het rumoer om de Britse voorstelling bereikte zelfs het Vaticaan in Rome. Een woordvoerder liet weten dat het soms is toegestaan om bekende mensen in kerstvoorstellingen te gebruiken, om daarmee de geboorte van Christus onder de aandacht van de mensen te brengen. "Maar ze mogen zeker geen centrale rol hebben", stelde de zegsman. De Beckhams lieten in een reactie weten niet van te voren op de hoogte te zijn gebracht over het gebruik van hun afbeelding. "Ze willen er verder niets over zeggen", verklaarde een woordvoerder van het beroemde paar.

Kerkleiders boos over Jozef en Maria Beckham
Britse kerkleiders zijn boos over 'Jozef en Maria' Beckham