[update] Verdachte helikopter onderschept

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft bij Wassenaar een verdachte helikopter onderschept, nadat boven een landgoed een pakketje uit de helikopter was gegooid. De helikopter wordt naar Schiphol begeleid.

Meer details ontbreken op dit moment.

Update 22.50
De politie meldt dat het incident met de helikopter boven Wassenaar niets met terreur heeft te maken. Het pakketje dat uit de helikopter is gegooid, is niet terechtgekomen in landgoed De Horsten, waar prins Willem-Alexander en prinses MŠxima wonen. Het is niet bekend waar het pakketje wel is terechtgekomen.

De helikopter is onder begeleiding van een politiehelikopter op luchthaven Schiphol geland. Volgens een getuige zaten in de helikopter twee personen, waaronder een man met een televisiecamera.

Eerder vanavond werd boven paleis Huis ten Bosch en de bebouwde kom in de directe omgeving een parapente, een soort bestuurbare parachute, waargenomen. De bestuurder, een 34-jarige Hagenaar, is aangehouden en met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Het is niet toegestaan om met een parapente boven de bebouwde kom te vliegen. Ook geldt boven Huis ten Bosch en landgoed De Horsten een verbod om laag over te vliegen.