LPF vraagt faillissement aan
Het hoofdbestuur heeft voor de politieke partij LPF faillissement aangevraagd. Hiermee hoopt het de organisatie in de partij weer te kunnen ordenen. De vastgoedondernemers Maas en Thunnessen die bereid waren om de partij financieel te ondersteunen, mogen dit niet wegens het schenkingsrecht. Om alsnog een doorstart te kunnen maken heeft het hoofdbestuur gekozen voor een zogenaamd technisch faillissement.
Al lange tijd probeert de LPF de organisatie te ordenen. De verkiezingscampagnes van 2002 en 2003 waren mogelijk door de miljoenen die de geldschieters hadden geleend aan de partij. Om de lopende leningen om de zetten naar giften, is door het verschuldigde schenkingsrecht onmogelijk.
LPF's Tweede-Kamerfractie is blij met het besluit van het hoofdbestuur. LPF-leider Herben zei dat dit de enige manier is om de partij "organisatorisch, financieel en communicatief" weer te ordenen. "Je kunt onze positie nu omschrijven als arm maar onafhankelijk. De professionele aanpak van de doorstart boezemt vertrouwen voor de toekomst in." Herben meldde dat er al een plan van aanpak is gemaakt en hiervan worden de leden op de hoogte gesteld.
In juni kozen de LPF'ers een nieuw bestuur, omdat ze niet tevreden waren met het oude. Vanuit de fractie werd toen Tweede-Kamerlid Nawijn als gedelegeerde toegevoegd aan het bestuur.