Alarmfase in de VS verhoogd

WooZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon In de Verenigde Staten is de alarmafase in Washington en New York van Code Geel naar Code Oranje verhoogd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Veiligheid wil Al-Qaeda in de steden nieuwe aanslagen plegen. De politie roept mensen op waakzaam te zijn, waarbij onder meer het risico van autobommen wordt genoemd en van chemische stoffen in ventilatiesystemen.

De nieuwszender ABC en The New York Times meldden eerder vandaag al dat het terreurnetwerk al-Qaeda van Osama bin Laden bezig is met het plannen van zelfmoordaanslagen op bedrijven, grote openbare instellingen of internationale organisaties in New York. Doelwitten zouden onder meer het IMF, de Wereldbank en de beurs NYSE zijn.

De informatie die binnen is gekomen zou duidelijker zijn dan "het gebruikelijke geklets" van terroristen dat anders onderschept wordt. ABC meldde dat bronnen binnen de inlichtingendiensten hebben verteld dat al-Qaeda van plan is niet-Arabische terroristen in de Verenigde Staten binnen te smokkelen vanuit Mexico.