Kerry en Bush voeren nek-aan-nekrace in de peilingen

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit recente opiniepeilingen blijkt dat George W. Bush en zijn rivaal John Kerry, vlak voor het begin van de Democratische partijdag, even populair zijn. Uit de peilingen van enkele Amerikaanse nieuwszenders blijkt dat 47 procent van de Amerikaanse kiezers 'wellicht' voor John Kerry gaat terwijl zijn Republikeinse tegenkandidaat Bush op 46 procent van de kiezers kan rekenen. De onafhankelijke kandidaat Ralph Nader heeft slechts 4 procent van de Amerikaanse kiezers achter zich weten te krijgen.

Op de partijdag die maandag in Boston zal worden gehouden, zal Kerry naar alle waarschijnlijkheid als presidentskandidaat worden genomineerd. De tijdens de voorverkiezingen verkozen afgevaardigden zullen maandag in Boston op hun kandidaat stemmen. Bij 2161 stemmen heeft Kerry een meerderheid en is hij verzekerd van de kandidatuur voor het presidentschap.

Kerry's kiezersaanhang is in de afgelopen tien dagen met zo'n 5 procent gedaald. Toen hij tien dagen terug zijn running mate John Edwards bekendmaakte, had hij 50 procent van de kiezers achter zich terwijl Bush het toen met slechts 45 procent moest doen.

Hispanics
Uit opiniepeilingen van The Washington Post blijkt dat de meeste Amerikanen van Latijns-Amerikaanse afkomst bij de aanstaande presidentsverkiezingen op de Democratische kandidaat John Kerry zullen stemmen. Ongeveer 60 procent van de Hispanics zal op Kerry stemmen, terwijl Bush maar door 30 procent wordt gesteund.

Uit de peilingen blijkt verder dat de belangrijke punten voor de Hispanics de economie, onderwijs, de oorlog in Irak en het terrorisme zijn.