Kinderen Berlusconi verdacht van witwassen

Er is door de justitie in Italië een onderzoek ingesteld naar de financiële praktijken van Piersilvio en Marina Berlusconi, zoon en dochter van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. Net als hun vader worden de twee verdacht van witwaspraktijken.

Het Openbaar Ministerie in Italië doet al sinds 2001 onderzoek naar Silvio Berlusconi wegens onvolkomenheden bij deals met een Amerikaans bedrijf. Hij wordt verdacht van verduistering, een valse boekhouding en belastingontduiking.

Overigs maakte Berlusconi woensdag bekend dat hij slechts enkele dagen zal aanblijven als minister van financiën. Na het vertrek van minister van financiën en economische zaken Giulio Tremonti zinspeelde Berlusconi op een verlengd ministerschap van financiën. Door de politieke druk die op hem werd uitgeoefend ziet hij hier toch vanaf.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Berlusconi langdurig een minister vervangt. Na het vertrek van minister van buitenlandse zaken Renato Ruggiero in 2002 was Berlusconi tien maanden minister van buitenlandse zaken. Een van de mogelijke opvolgers is Mario Monti, nu eurocommissaris van concurrentiebeleid.