Wilhelmus getatoeëerd op 33 Nederlanders

renz0r had ons via de nieuws-submit te melden:

Drieëndertig Nederlanders hebben vanmiddag op het terras van Café Hesp in Amsterdam het Wilhelmus op hun lichaam getatoeëerd gekregen. Henk Schiffmacher protesteerde hiermee tegen het exclusieve recht dat koningin Beatrix op het Nederlandse volkslied wil.

Vorige week werd bekend dat de koningin van mening is dat het Wilhelmus alleen mag klinken als zij of een ander lid van het Koninklijk Huis aanwezig is. Schiffmacher is echter van mening dat het volkslied van het volk is en riep de Nederlandse bevolking op drager van het Wilhelmus te worden.

Uit 150 vrijwilligers werden 33 mensen gekozen die op hun lichaam één woord van het eerste couplet van het Wilhelmus getatoeëerd kregen. Onder de uitverkorenen bevinden zich onder andere een machinist, een student, een huisvrouw, een havenarbeider en een vakkenvuller. De leeftijden variëren van 25 tot 70 jaar, zodat een doorsnee van het Nederlandse volk geselecteerd werd.

Henk Schiffmacher is trouwens niet de eerste die een tekst op afzonderlijke personen tatoeëerde. Eerder deed schrijfster Shelley Jackson dit op 2095 lichamen met de woorden die haar korte verhaal 'Skin' vormen.