Rob en Nico verruilen RTL4 voor SBS6

Tuinman Rob Verlinden en klusjesman Nico Zwinkels maken de overstap van RTL naar SBS. Op SBS6 gaan de twee vanaf september iedere zaterdag om 18.00 uur een lifestyle-programma presenteren.

Onlangs werd bekend dat Nico stopt met 'Eigen Huis & Tuin'. Als reden werd toen opgegeven dat het programma hem teveel tijd kostte en hij behoefte had aan "een beetje meer lucht". Het gerucht ging ook nog even dat een sponsor Nico te oud vond, maar daarvan bleek later toch geen sprake.

Volgens de producent van het programma, Stokvis & Niehe, wilde RTL het programma 'Eigen Huis & Tuin' bij een andere producent proberen onder te brengen. Het nieuwe programma van Rob en Nico zal ook worden geproduceerd door Stokvis & Niehe. In het nieuwe programma staan de thema's tuinieren, klussen en koken centraal.

'Eigen Huis & Tuin'-presentatrice Myrna Goossen maakte onlangs ook bekend met dat programma te stoppen. Zij wilde zich meer gaan focussen op haar dagelijkse middagprogramma Aperitivo op RTL4. Dat programma blijft ze nog steeds doen, al moet ze wel afscheid nemen van haar kok in dat programma. Meesterkok Angélique Schmeinck gaat namelijk koken voor SBS. Inderdaad, in het programma van Rob en Nico.