Wei Wei Hu blijkt seksueel te zijn misbruikt

De 13-jarige Wei Wei Hu, die vanmorgen vrijkwam, blijkt tijdens haar ontvoering seksueel te zijn misbruikt. Uit respect voor het meisje doet de politie hierover geen nadere mededelingen. Dat heeft de Duitse politie bekendgemaakt.

Hu is niet gewond geraakt en schijnt het naar omstandigheden goed te maken. "We doen er alles aan om haar op een zo verstandige en professioneel mogelijke manier op te vangen gezien de traumatische ervaring die ze heeft meegemaakt", aldus de woordvoerder. Op de school van Hu is met opluchting op het nieuws van de vrijlating gereageerd. Vanmorgen werd direct na het bekend worden van het nieuws de vlag uitgehangen.

De ouders van Hu hebben de onderhandelingen met de ontvoerder vannacht op de voet gevolgd. "Ze zijn enorm blij, maar hebben moeite dat te verwoorden. U merkt misschien weinig van een uitbundige stemming, maar die komt zeker op gang", aldus een buurman van het gezin. Het is de bedoeling dat Hu vanuit Münster zo snel mogelijk naar haar ouders terugkeert, maar dit zal op een geheime locatie plaatsvinden.