Advocaat pleit voor jeugdstrafrecht Murat D.

Murat D., die in januari van dit jaar conrector Hans van Wieren van het Haagse Terra College doodschoot, moet volgens het jeugdstrafrecht worden berecht. Dat vindt Abraham Moszkowicz, de advocaat die hem in hoger beroep zal verdedigen.

De 17-jarige jongen werd twee weken geleden veroordeeld tot vijf jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Hij werd volgens het volwassenenrecht veroordeeld vanwege de ernst van het feit en de noodzaak van een langdurige tbs-behandeling. Ook Murats houding tijdens het proces speelde mee bij de veroordeling. Volgens het jeugdstrafrecht is maximaal veroordeling tot twee jaar celstraf en opname in een jeugdinrichting mogelijk.

Afgelopen maandag maakten M. de Meijer en A. Naarden, de oude advocaten van Murat D., bekend dat hij in beroep gaat tegen de opgelegde straf. Ook zij zijn van mening dat Murat D. volgens het jeugdstrafrecht moet worden veroordeeld. De familie van hem heeft advocaat Abraham Moszkowicz gevraagd om de jongen tijdens het hoger beroep te verdedigen. Hierop heeft de raadsman al vorige week positief geantwoord.