Arafat roept op om lijken aan Israël te geven

Icoon Israel / PalestinaDe Palestijnse president Arafat en premier Qurei hebben de leiding van militante Palestijnse organisaties in de Gazastrook opgeroepen de lijken van zes Israëlische militairen aan Israël te geven. De zes kwamen gisteren om het leven bij een inval in het Palestijnse Gaza-Stad, toen een Israëlische tank werd opgeblazen. Bij die inval werden ook vijf Palestijnen gedood en vielen een tiental zwaargewonden.

De resten van de zes Israëlische militairen werden door Palestijnen als oorlogstrofee door de straten gevoerd. De Arabische nieuwszender Al-Jazeera toonde een video waarop twee gemaskerde leden van de Islamitische Jihad na de aanslag het hoofd laten zien van wat volgens hen een Israëlische soldaat was.

De extremistische Palestijnen hadden vóór de oproep van Arafat en Qurei gezegd de stoffelijke overschotten te willen ruilen tegen Palestijnse gevangenen. De Israëlische overheid zei gisteren dat het de restanten koste wat kost terug naar Israël zou brengen. Jeruzalem deed ook een beroep op het Internationale Rode Kruis om te bemiddelen.