F1: Uitslag kwalificatie Barcelona

Michael Schumacher heeft voor de vierde maal dit seizoen zijn pole position weten vast te stellen, Juan Pablo Montoya zal naast de Duitser starten op de eerste startrij en verrassend op de derde positie is Takuma Sato die de beste kwalificatie tot nu toe in zijn carriŤre heeft gehad.

De verwachting van Jenson Button op pole position bleef helaas uit, de Brit vloog kortstondig van de baan tijdens zijn run en verkeek daarmee zijn kans en zette uiteindelijk een veertiende tijd neer. Zijn teamgenoot Takumo Sato deed het daarintegen een stuk beter en wist zijn bolide op de derde plaats op de grid te zetten. Wederom heeft de Duitse Michael Schumacher zijn Ferrari op de eerste plek weten zetten voor de vijfde maal op rij in Barcelona, hij was zes-tiende sneller dan de nummer twee. Zijn teamgenoot Rubens Barrichello had een minder snelle tijd en wist op ruim 1,2 seconde achter Michael zijn wagen op de vijfde startplek neer te zetten.

De heren van Williams wisten de tweede en de zesde tijd neer te zetten, Juan Pablo Montoya kon niet aan de snelste tijd te komen en wijdt dit aan de onbalans en oversturing in de auto. De coureurs van Renault wisten een acceptabele prestatie neer te zetten, Jarno Trulli was op het circuit van Catalunya sneller dan zijn teamgenoot Fernando Alonso en heeft zijn wagen naast die van Takumo Sato op de tweede startrij weten te plaatsen met een vierde tijd, Alonso zal starten vanaf positie nummer zeven. Het team van McLaren wist deze maal met beide wagens een tijd neer te zetten met een tiende en dertiende positie.

Meer Formule 1 nieuws vind je op de F1 Manager