[update] Zeven skeletten in Maastrichtse tuin

Bij werkzaamheden zijn in een tuin aan de Picardenlaan in Maastricht zeven skeletten gevonden. Het is onduidelijk hoe oud de aangetroffen stoffelijke resten zijn en hoe lang deze al in de tuin lagen.

Gisteren werd het eerste skelet gevonden, waarna onmiddellijk een politie-onderzoek is gestart. Tijdens dat onderzoeken dook nog een aantal stoffelijke resten op. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt hoe lang de skeletten in de tuin lagen. De technische recherche doet onderzoek op en rond de vindplaats.

Update 15.07
Het is nog steeds onduidelijk of het gaat om een oude begraafplaats. Een andere mogelijkheid is dat de stoffelijke resten na een misdrijf op die plaats zijn begraven. Als blijkt dat de resten minder dan vijftig jaar op de vindplaats liggen, zal een strafrechterlijk onderzoek worden gestart.

Update 23:20
De skeletten zijn zeker ouder dan 50 jaar, zo heeft een eerste onderzoek uitgewezen. Dat betekent dat er geen strafrechtelijk onderzoek naar een eventuele misdaad wordt ingesteld. Elk mogelijk misdrijf zou inmiddels verjaard zijn.

Hoe oud de stoffelijke resten exact zijn, zal worden onderzocht door het Antropologisch Instituut Leiden.